Interview med Morten Hyldahl-en alsidig og erfaren trommeslager

Interview med trommeslager Morten Hyldahl.

Nybagt Kadaboum-ambassadør, der pt. spiller for The White Album, Asger Techau og Copenhagen Collaboration.

Har bla. spillet med følgende bands/ solister: CODY, Jacob Bellens, Alcoholic Faith Mission, Hjalmer, Twins Twins, Fløjl, Nicolai Munch-Hansen, She`s A Sailor, Jacob Andersskov, Far Away From Fiji, Manuela Lærke, Forbandede Ungdom og Brödre.

Jeg møder trommeslageren Morten Hyldahl på Café Mandela på Vesterbro i København en mandag i april, lige inden den traditionelle mandagsjam starter. Snakken går livligt allerede fra starten om trommer, musikalske erfaringer og almene livsbetragtninger.

Hvad fik dig til at spille trommer helt fra starten af?

-Jeg er født i 1982 og vokset op på kroen i Snedsted i Thy. Her kom der mange musikere forbi, og det satte et stort præg på min opvækst. Musikken og trommerne var desuden det område, jeg havde nemmest ved at gøre mig bemærket på, og da jeg kom på efterskole i Vester Thorup, var det indlysende at det var musikken, det skulle handle om. Den identitet, der er forbundet med musikken passede perfekt til mig som person.

Hvordan kom du videre med din musikalske udvikling?

-Efter jeg havde gået på MGK i Aalborg, studerede jeg trommer hos Emil de Waal og Shawn Pelton (i USA, red), og det er siden blevet til mange turnéer og indspilninger i ind- og udland. 

Er nu bosat i København og spiller med mange forskellige solister og bands, hvoraf langt det meste er original musik med super dygtige folk. Jeg har altid været heldig med at spille med folk, der var mere erfarne, og som jeg derved kunne lære en masse nyt fra.

Kan du nævne andre trommeslagere, der har inspireret dig?

-Ja, helt klart! Jeg vil fremhæve Jim Keltner, Brian Blade, Alex Riel, Levon Helm og Billy Higgins, det er de helt store trommeslagere for mig. De har det til fælles at deres bevidsthed om time skinner tydeligt igennem, og så tilfører de altid musikken noget unikt. De er altid hamrende musikalske i deres spil.

Du underviser jo også i trommer og er for nylig begyndt at bruge Kadaboum i din egen undervisning. Kan du fortælle, hvad du synes om bogen?

-Ja, jeg underviser både privat og som afløser på Stevns Musikskole samt Rytmisk Center. Primært er Kadaboum et nyttigt redskab til de unge elever pga den relativt store nodeskrift og progressionen. Der er jo masser af beats og man får hurtigt brugt hele sættet, især i forbindelse med kompositionerne.

Jeg bruger også de forskellige tips og idéer til eleverne. Og bare det med at fjerne 1-slaget i stortrommen kan nogle gange være en svær øvelse for eleverne. 

Du kan se en video med Morten her:

Foto af Daniel Buchwald.

Af Søren Jensen, maj 2018

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

GDPR Cookie-samtykke med Real Cookie Banner